Het schip in op je trouwdag

“We ontvingen onze gasten in het ruim van het binnenvaartschip van mijn vader ”, zegt Gerdine van der Weele-Buijs over haar trouwdag in de lente van 2022.

Mariet Party’s & Events heeft al op veel verschillende locaties trouwdagen culinair omlijst, maar een binnenvaartschip? Dat was nieuw. Het schip van Gerdine’s vader heeft de naam ‘De tijd zal ’t leren’ en is 62 meter lang en 6,5 meter breed. “We hadden deze locatie eerst als plan-B, de voorbereidingen waren in coronatijd. Maar we vonden het later zo leuk dat het plan-A is geworden. Mariet heeft de dag ervoor de ruimte aangekleed en ook een stellage gemaakt zodat gasten veilig in het ruim konden”, vertelt Gerdiene. Voor de kinderen regelde Mariet een opblaasballenbak.

De dag zelf begon rond 11.00 uur op het schip, waar Mariet de 40 daggasten een lunch serveerde. Voor de ceremonies in gemeentehuis en kerk gingen de gasten aan wal, om later weer aan boord te gaan voor receptie, diner en feest. “Het driegangen diner hebben we zelf samengesteld, dat was heerlijk. We kregen er goede reacties op. Mariet heeft aan de wal frietjes staan bakken.” Voor de receptie hadden Lennart en Gerdine 100 gasten uitgenodigd van wie een deel ook het feest meevierde.

Mariet was van begin tot eind betrokken bij het huwelijk van Gerdine en Lennart. “Dat gaf ons een gerust gevoel”, aldus Gerdine. “Een dag op zo’n locatie hebben wij ook nog nooit gezien, maar het verliep allemaal vlekkeloos. Mariet heeft ’s avonds veel afgeruimd en is de volgende dag nog teruggekomen om verder op te ruimen!”

Lees ook het verhaal van Bob en Sharene.

Ook trouwen met Mariet? Vul dan het formulier hieronder in!