Vraag: wat is een goede trouwlocatie?

Veel bruidsparen hebben al een keuze gemaakt als het gaat om dé trouwlocatie, maar zeker niet iedereen. Ze stellen ons regelmatig de vraag: wat is een goede locatie voor onze trouwdag? Ons antwoord: weeg een aantal factoren af.

Begin bij je gasten

Als je als bruid en bruidegom in dezelfde gemeente woont, is de locatie voor je trouwdag vaak wat makkelijker. Die vind je vast en zeker in de eigen regio. Vaak komt familie immers ook uit de buurt. Woont je aanstaande in een ander deel van het land, dan is het belangrijk te kijken waar alle gasten vandaan komen. Kies dan een locatie die voor iedereen goed te bereizen is en zorg ervoor dat de feestplek niet te ver van de snelweg ligt. Is OV voor je gasten belangrijk, bijvoorbeeld omdat er veel studenten komen, houd daar dan rekening mee.

Check de kosten

Natuurlijk wil je de mooiste en meest sfeervolle plek, maar daar hangt vaak een prijskaartje aan. Trouwen op een kasteel is schitterend, maar zeker niet gratis. Bepaal daarom duidelijk het budget. Mariet Party's & Events kent veel locaties en weet globaal welke tarieven er gelden. Neem contact op als we je kunnen helpen.

Denk out of the box

Een restaurant of zalencentrum heeft voordelen omdat alle faciliteiten er beschikbaar zijn. Tegelijk zijn er op die plek al heel veel bruidsparen getrouwd. Misschien is het leuker om een andere locatie te kiezen. We hebben al cateringen verzorgd in de achtertuin thuis en zelfs op het binnenvaartschip van de vader van de bruid. Met stretchtenten kun je in feite op iedere locatie een feestruimte creëren. Met de juiste decoratie wordt het helemaal jullie plek. Waar trouwen jullie, in een botenloods, een verlaten fabriek of op de boerderij van een familielid..?

Toegankelijkheid voor iedereen

Natuurlijk denk je eraan als een familielid een beperking heeft, maar we noemen het toch: denk aan de toegankelijkheid. Wat ons betreft moet een locatie ook per rolstoel te bereiken zijn en is het ook voor mensen die minder ter been makkelijk om jullie feest te bereiken. Heb je toch een wat lastiger te bereiken plek op het oog? We denken graag mee met oplossingen om iedereen soepel bij je feest te krijgen.

Genoeg ruimte voor iedereen

Wil je ook de ceremonie op locatie laten voltrekken? Dat is geen probleem, de babs komt graag naar jullie toe. Zo'n ceremonie vraagt wel om ruimte en een stijlvolle aankleding, terwijl er ook genoeg ruimte moet zijn voor het diner en het feest. Als je in vierkante meters wilt rekenen: je hebt zo'n twee vierkante meter per persoon nodig.

Voorkom weerstress

Het Nederlandse klimaat is zeker tussen april en oktober heel geschikt om buiten te zijn, maar... er is altijd kans op regen. Zorg dus altijd voor een locatie waar je ook bij neerslag een prachtige dag hebt. Wij werken veel met partytenten en stretchtenten op lokatie. Die zijn open en bieden toch beschutting. All-weather zogezegd.

Terug naar overzicht